Vermogensplanning

Bij vermogensplanning draait alles om u en om uw wensen. Of u uw (financiële) wensen en doelen kunt bereiken is vaak niet direct duidelijk. Bij vermogensplanning brengen wij uw huidige vermogen en inkomen in beeld. Vervolgens maken wij een inschatting van de verwachte ontwikkeling van uw vermogen. Op deze manier kunnen wij vaststellen of u uw (financiële) wensen kunt realiseren.

Doelvermogen

Heeft u bijvoorbeeld de wens om op u 60e te stoppen met werken? Dan is het belangrijk om te weten hoeveel geld u dan nodig heeft om de rest van uw leven over voldoende inkomen te beschikken. Daar heeft u vermogen voor nodig. Dit doelvermogen kunnen wij voor u bepalen. Daarna kan worden bedacht hoe u dit doelvermogen kunt bereiken. Of, als het gewenst doelvermogen niet haalbaar blijkt te zijn, wat dan wel mogelijk is.

Vermogensplanning en estate planning

Pas als u weet of u uw eigen doelen kunt bereiken, kunt u nadenken over schenken van vermogen aan kinderen. Ook de inhoud van uw testament hangt mede af van uw vermogen, maar zeker ook van de financiële positie van de langstlevende partner. Zo wordt direct de samenhang tussen vermogensplanning en estate planning duidelijk.

Risico en rendement

Soms is vermogensplanning niet nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval als uw vermogen zo groot is, dat duidelijk is dat u uw financiële doelen eenvoudig kunt bereiken (of al heeft bereikt). In dat geval kan de nadruk liggen op risicobeheersing. Het verliezen van uw kapitaal door te riskante beleggingen kan immers vervelende gevolgen hebben. Stel, u heeft nu 2,5 miljoen euro om van te leven. En er is vastgesteld dat dit voldoende is, maar u zult wel moeten interen. Indien dit vermogen door een beurskrach daalt tot 2 miljoen, kan dat betekenen dat u op termijn niet meer voldoende vermogen heeft om van te kunnen leven. Vermogenplanning is dus ook nadenken over het risico dat u wilt lopen en het rendement dat u nodig heeft.

De adviseurs van Schut & Bruggink hebben een ruime ervaring wat vermogensplanning betreft. Wij zijn creatief, maar ook realistisch. Als een doelstelling onhaalbaar is, dan zullen wij dat duidelijk stellen. Aan ‘dat zien we later wel’ heeft u immers niets.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel ons uw vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Liever bellen?
023 529 98 88